Relatietherapie Nijmegen

Relatietherapie richt zich in eerste instantie op het oplossen van problemen in jullie liefdesrelatie. In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is heel normaal en hoeft absoluut niet te betekenen dat jullie relatie slecht is. Wanneer je er samen echt niet meer uit komt, staan jullie voor de keus om ofwel de relatie te beëindigen, of hulp van buitenaf in te roepen. Indien je voor het laatste kiest kan relatietherapie een goed idee zijn.

Let op! Wij zijn niet beschikbaar voor relatietherapie, maar dit kan wel bij onze collega’s van Psyned in de buurt van Nijmegen. Meer over onze relatietherapeuten in Gelderland, Relatietherapie Gelderland.

Hoe werkt relatietherapie bij Psycholoog Nijmegen?

De relatietherapeut van Psycholoog Nijmegen brengt samen met jullie de problemen in de relatie in kaart. Hieruit kunnen onder andere een nieuwe manier van omgaan met elkaar en een betere communicatie voortkomen. Doel van Relatietherapie Nijmegen is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat de relatie voor jullie allebei weer prettig wordt. De relatietherapeut biedt echter geen pasklare oplossingen. Jullie zullen beide actief energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen.

Tijdens de relatietherapie kan het gebeuren dat er onverwachte dieperliggende oorzaken boven komen die mede oorzaak zijn van de relatieproblemen. Je kan dan denken aan een depressie, een burn-out of een onverwerkt trauma bij één van de partners. In dat geval kan het raadzaam zijn over te gaan op een individuele behandeling.

Relatietherapie Nijmegen: verdieping of laatste strohalm?

Wat je vaak ziet is dat relatietherapie de laatste strohalm is: de partners staan eigenlijk al op het punt om uit elkaar te gaan. Ze geven de relatie door het volgen van therapie nog een allerlaatste kans. Het is helaas zo dat hoe langer men wacht met het aanpakken van serieuze problemen in een relatie, hoe moeilijker het oplossen hiervan wordt. Schroom daarom niet om samen in therapie te gaan wanneer jullie serieuze problemen ervaren in jullie relatie. Relatietherapie is overigens niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het is bijvoorbeeld ook een heel goed middel om tot verdieping van een relatie te komen.

Begeleiding bij (proef)scheiden

Tijdens relatietherapie kan ook duidelijk worden dat beide partners er alsnog voor kiezen om de relatie te beëindigen, of om een zogenaamde “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen. Dit is erg belangrijk, zeker als er kinderen bij betrokken zijn.

Heb je vragen over je relatie?

Ga dan even naar het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten waaronder ik zelf.

Lees meer over relatieproblemen en wat Relatietherapie Nijmegen voor je kan betekenen.

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp van Relatietherapie Nijmegen of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje.