We hebben geen seks meer ; stel je vraag aan de relatietherapeut

“Ik zit met een kwetsbare vraag en hoop dat iemand mij ermee kan helpen.”

Mijn vriend en ik hebben nu 4 jaar een relatie. Alles gaat op zich goed. We houden zielsveel van elkaar en alle praktische dingen lopen goed. natuurlijk hebben we soms ook wel eens behoorlijke discussies maar dat is volgens mij gezond.

Nu het probleem: We hebben geen seks meer

We hebben hierover gesproken en het is niet dat we elkaar onaantrekkelijk vinden maar onze relatie is veranderd. Voor dat wij samen waren zijn er vele meiden voor mij geweest en ik heb ook een paar korte relaties gehad. Nu was dit altijd lust en toen we 4 jaar geleden bij elkaar kwamen was dat genoeg. Nu helaas niet meer we zoeken de passie en intimiteit in onze seksuele relatie.

Intimiteit is er genoeg, we kroelen en kussen veel. Helaas houd het hier dan mee op. De concrete vraag: Hoe trek je de intimiteit door in het seksuele stuk van je relatie? Ik ben benieuwd of er iemand tips heeft of dit probleem herkend.

Mijn advies

Je bent zeker niet de enige die vragen heeft over dit onderwerp. In de praktijk zie ik vaak stellen of individuen die hun partner nog steeds geweldig vinden, maar de seks is tot een minimum beperkt geraakt. Seks met iemand van wie je houdt is vaak ook anders dan seks voor de lust. Bij lust wil je iemand veroveren. In een relatie ontstaan vaak een bepaalde veiligheid en vertrouwdheid waardoor dat spannende wat bij seks en seksuele aantrekkingskracht komt kijken kan veranderen.

Het kan dan ook heerlijk zijn om samen na een relaxte avond in bed te kruipen in plaats van nog wilde avonturen op de keukentafel te hebben. Een liefdevolle kus komt dan in plaats van die fijne vrij partij. Seks is dus iets om aan te blijven werken samen. Probeer elkaar weer eens te verleiden, denk samen terug aan spannende vrij partijen van het begin van de relatie, kijk samen een opwindende film, doe weer je best om niet alleen maar het fijn te hebben, maar elkaar ook weer te veroveren.

Deze vraag is beantwoord door de Relatietherapeuten van Psyned in Nijmegen.